Het is afgelopen met Internet Explorer.

Microsoft is gestopt met de ondersteuning van deze webbrowser. De techgigant stuurde op 12 januari 2019 een patch rond waarin ze de gebruikers vroegen om over te stappen naar de nieuwste browser: Edge.

Nu de ondersteuning is gestopt is Internet Explorer uiterst kwetsbaar voor hackers, malware en al het andere waar internetcriminelen zich aan vergrijpen. Chris Jackson, bij Microsoft de verantwoordelijke voor cybersecurity, adviseert in een blogpost dan ook om géén gebruik meer te maken van Internet Explorer, tenzij het niet anders kan.

Internet Explorer zorgde al vaak voor problemen voor developers. Bij het bouwen van online applicaties of websites is Internet Explorer steeds het probleemgeval. Daarom is het einde van Internet Explorer 8, 9 en 10 voor hen een echte verademing.

Het marktaandeel van Internet Explorer (4,67 %) is in Nederland ondertussen kleiner dan het marktaandeel van de nieuwe webbrowser Edge (4,7 %). Dit blijkt uit de meest recente cijfers van Statcounter voor Nederland. Daarin zie je overigens goed dat Chrome (52,23%) er met kop en schouders bovenuit steekt, gevolgd door Safari (25,27 %).

Wil je een browser met tal van nieuwe mogelijkheden, kies dan voor Google Chrome of Mozilla FireFox.